Salát z kapusty a batátů

Porce: 2 -- Doba přípravy: 10 minut -- Doba vaření: 15 minut

Suroviny

  •  2 hrnky nasekané kapusty
  • 1 střední batát, nakrájený na kostičky a upečený
  • 0,25 hrnku dýňových semínek
  • 0,5 hrnku kysaného zelí
  • 90 g marinovaného tofu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Batáty oloupané a nakrájené na kostičky dejte na plech, lehce pokapejte olivovým olejem a pečte 15 minut, nebo dokud nebudou měkké.
  2. Mezitím dejte kapustu do velké mísy a jemně ji promasírujte s olivovým olejem a citronovou šťávou, dokud nezměkne.
  3. Přidejte upečené batáty, dýňová semínka, kysané zelí a nakrájené tofu. Vše dobře promíchejte.
  4. Osolte, opepřete podle chuti a ihned podávejte.

Tipy

  • Místo kapusty s radostí použijte mangold.
  • Mangold i kapustu můžete nechat krátce zavadnout na rozpálené pánvi. Změknou a salát bude teplejší.
  • Ozdobte třeba piniovými semínky.
  • A podívejte se do ledničky, co je třeba spotřebovat - do salátu ve formě zdravé misky se hodí vše, na co máte chuť.

Hormonální a lunární cyklus

  • Podpora hormonů
  • Vyživující fáze cyklu (den 20 až do prvního dne menstruace)

Výživové hodnoty

Celkové hodnoty na 1 porci:

Kalorie: 306 kcal
Bílkoviny: 14 g
Tuky: 19 g
Celkové sacharidy: 22 g
Vláknina: 5 g
Čisté cukry: 17 g

B: 28 % – T: 38 % – ČC: 34 %

B = bílkoviny
T= tuky
ČC = čisté cukry

Výživové hodnoty jsou pouze přibližné.

Tento recept je součástí programu Výživa podle hormonálního a lunárního cyklu na podporu ženského zdraví v každém věku.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.