Salát z kapusty a batátů
Porce: 2 -- Doba přípravy: 10 minut -- Doba vaření: 15 minut
Suroviny
- 2 hrnky nasekané kapusty
- 1 střední batát, nakrájený na kostičky a upečený
- 0,25 hrnku dýňových semínek
- 0,5 hrnku kysaného zelí
- 90 g marinovaného tofu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C. Batáty oloupané a nakrájené na kostičky dejte na plech, lehce pokapejte olivovým olejem a pečte 15 minut, nebo dokud nebudou měkké.
- Mezitím dejte kapustu do velké mísy a jemně ji promasírujte s olivovým olejem a citronovou šťávou, dokud nezměkne.
- Přidejte upečené batáty, dýňová semínka, kysané zelí a nakrájené tofu. Vše dobře promíchejte.
- Osolte, opepřete podle chuti a ihned podávejte.
Tipy
- Místo kapusty s radostí použijte mangold.
- Mangold i kapustu můžete nechat krátce zavadnout na rozpálené pánvi. Změknou a salát bude teplejší.
- Ozdobte třeba piniovými semínky.
- A podívejte se do ledničky, co je třeba spotřebovat - do salátu ve formě zdravé misky se hodí vše, na co máte chuť.
Hormonální a lunární cyklus
- Podpora hormonů
- Vyživující fáze cyklu (den 20 až do prvního dne menstruace)
Výživové hodnoty
Celkové hodnoty na 1 porci:
Kalorie: 306 kcal
Bílkoviny: 14 g
Tuky: 19 g
Celkové sacharidy: 22 g
Vláknina: 5 g
Čisté cukry: 17 g
B: 28 % – T: 38 % – ČC: 34 %
B = bílkoviny
T= tuky
ČC = čisté cukry
Výživové hodnoty jsou pouze přibližné.
Tento recept je součástí programu Výživa podle hormonálního a lunárního cyklu na podporu ženského zdraví v každém věku.