Cizrnový guláš se špenátem a kurkumou
Porce: 2 -- Doba přípravy: 10 minut -- Doba vaření: 20 minut
Tento pokrm je ideální pro chladné večery a poskytne vám teplo, energii a pocit sytosti.
Suroviny
- 1 hrnek konzervované cizrny, propláchnuté a okapané
- 2 hrnky čerstvého špenátu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kurkumy
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy
- Na středním plameni zahřejte v hrnci olivový olej, přidejte kurkumu a nechte ji rozvonět.
- Poté přidejte cizrnu, špenát a zeleninový vývar. Přiveďte k varu a nechte mírně probublávat 15–20 minut.
- Na závěr dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Tipy
- Místo kapusty s radostí použijte mangold.
Hormonální a lunární cyklus
- Podpora hormonů
- Vyživující fáze cyklu (den 20 až do prvního dne menstruace)
Výživové hodnoty
Celkové hodnoty na 1 porci:
Kalorie: 180 kcal
Bílkoviny: 6 g
Tuky: 9 g
Celkové sacharidy: 17 g
Vláknina: 5 g
Čisté cukry: 12 g
B: 22 % – T: 33 % – ČC: 45 %
B = bílkoviny
T= tuky
ČC = čisté cukry
Výživové hodnoty jsou pouze přibližné.
Tento recept je součástí programu Výživa podle hormonálního a lunárního cyklu na podporu ženského zdraví v každém věku.