Frittata s květákem, tofu a avokádem

Porce: 1 -- Doba přípravy: 5 minut -- Doba vaření: 15 minut

Nízkosacharidová frittata s květákem, hedvábným tofu a avokádem, která dodává zdravé tuky, vlákninu a bílkoviny pro vyváženou a vydatnou snídani.

Suroviny

  • 1/2 šálku květákových růžiček, nakrájených
  • 90 g hedvábného tofu
  • 1 lžíce lahůdkového droždí (pro sýrovou chuť)
  • 1/2 avokáda, nakrájeného na plátky (na ozdobu)
  • špetka černé soli (kala namak, pro vajíčkovou chuť)
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. V mixéru nebo kuchyňském robotu rozmixujte hedvábné tofu s nutričními kvasnicemi, černou solí, solí a pepřem, dokud nevznikne hladká směs.
  3. V míse smíchejte nakrájený květák s tofu směsí.
  4. Směs nalijte do lehce vymazané zapékací formy.
  5. Pečte 15 minut nebo dokud není frittata zpevněná a lehce zlatavá na povrchu.
  6. Po upečení ozdobte plátky avokáda a podávejte.

Tipy

  • Lahůdkové droždí nevynechávejte. Obsahuje vitaminy skupiny B, důležité minerály a bílkoviny.

Hormonální a lunární cyklus

  • Ketobiotický styl
  • Obě posilující fáze.

Výživové hodnoty

Celkové hodnoty na 1 porci:

Kalorie: 221 kcal
Bílkoviny: 10 g
Tuky: 16 g
Celkové sacharidy: 12 g
Vláknina: 7 g
Čisté cukry: 5 g

B: 32 % – T: 52 % – ČC: 16 %

B = bílkoviny
T= tuky
ČC = čisté cukry

Výživové hodnoty jsou pouze přibližné.

Tento recept je součástí programu Výživa podle hormonálního a lunárního cyklu na podporu ženského zdraví v každém věku.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.