Frittata s květákem, tofu a avokádem
Porce: 1 -- Doba přípravy: 5 minut -- Doba vaření: 15 minut
Nízkosacharidová frittata s květákem, hedvábným tofu a avokádem, která dodává zdravé tuky, vlákninu a bílkoviny pro vyváženou a vydatnou snídani.
Suroviny
- 1/2 šálku květákových růžiček, nakrájených
- 90 g hedvábného tofu
- 1 lžíce lahůdkového droždí (pro sýrovou chuť)
- 1/2 avokáda, nakrájeného na plátky (na ozdobu)
- špetka černé soli (kala namak, pro vajíčkovou chuť)
- Sůl a pepř dle chuti
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- V mixéru nebo kuchyňském robotu rozmixujte hedvábné tofu s nutričními kvasnicemi, černou solí, solí a pepřem, dokud nevznikne hladká směs.
- V míse smíchejte nakrájený květák s tofu směsí.
- Směs nalijte do lehce vymazané zapékací formy.
- Pečte 15 minut nebo dokud není frittata zpevněná a lehce zlatavá na povrchu.
- Po upečení ozdobte plátky avokáda a podávejte.
Tipy
- Lahůdkové droždí nevynechávejte. Obsahuje vitaminy skupiny B, důležité minerály a bílkoviny.
Hormonální a lunární cyklus
- Ketobiotický styl
- Obě posilující fáze.
Výživové hodnoty
Celkové hodnoty na 1 porci:
Kalorie: 221 kcal
Bílkoviny: 10 g
Tuky: 16 g
Celkové sacharidy: 12 g
Vláknina: 7 g
Čisté cukry: 5 g
B: 32 % – T: 52 % – ČC: 16 %
B = bílkoviny
T= tuky
ČC = čisté cukry
Výživové hodnoty jsou pouze přibližné.
Tento recept je součástí programu Výživa podle hormonálního a lunárního cyklu na podporu ženského zdraví v každém věku.