Salátové závitky s tofu a zeleninou

Porce: 1 -- Doba přípravy: 5 minut -- Doba vaření: 15 minut

Tyto nízkosacharidové salátové závitky s tofu, ořechy a čerstvou zeleninou jsou lehkým, ale sytým obědem, obohaceným o zdravé tuky.

Suroviny

  • 90 g marinovaného tofu, nakrájeného na malé kousky a lehce opečeného
  • 1/2 mrkve, nastrouhané
  • 2 lžíce nakrájené červené papriky
  • 1 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • 4 velké listy salátu (např. římského nebo ledového)
  • 1/2 lžíce tamari

Postup přípravy

  1. Na pánvi na středním ohni lehce opečte tofu, aby získalo zlatavou barvu. Můžete přidat kapku tamari během opékání pro lepší chuť.
  2. V míse smíchejte opečené tofu s nastrouhanou mrkví, nakrájenou paprikou a zbytkem tamari.
  3. Směs rozdělte na jednotlivé salátové listy.
  4. Na každý salátový list posypte nasekané ořechy.
  5. Zabalte jako závitek a ihned podávejte.

Tipy

  • Tofu použijte v příchuti, kterou máte sami rádi.
  • Vlašské ořechy můžete zaměnit i za jiný druh.

Hormonální a lunární cyklus

  • Ketobiotický styl
  • Obě posilující fáze.

Výživové hodnoty

Celkové hodnoty na 1 porci:

Kalorie: 204 kcal
Bílkoviny: 14 g
Tuky: 12 g
Celkové sacharidy: 10 g
Vláknina: 3 g
Čisté cukry: 7 g

B: 42 % – T: 36 % – ČC: 21 %

B = bílkoviny
T= tuky
ČC = čisté cukry

Výživové hodnoty jsou pouze přibližné.

Tento recept je součástí programu Výživa podle hormonálního a lunárního cyklu na podporu ženského zdraví v každém věku.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.