Hrst vlašských ořechů a čaj z fenyklu

Porce: 2 -- Doba přípravy: 5 minut -- Doba vaření: 10 minut

Suroviny

  • 40 g vlašských ořechů

  • 1 lžíce fenyklových semínek

  • 500 ml vody

Postup přípravy

  1. Vlašské ořechy můžete jíst syrové nebo lehce opražené na suché pánvi pro výraznější chuť.

  2. Připravte fenyklový čaj: Semínka zalijte vroucí vodou a nechte louhovat 7–10 minut. Poté sceďte.

  3. Podávejte čaj s ořechy jako jednoduchou svačinu.

Tipy

  • Alternativa ořechů: Použijte směs semínek (např. slunečnicová a dýňová).

  • Pro jemnější chuť čaje: Přidejte plátek čerstvého zázvoru.

Výživové hodnoty

Celkové hodnoty na 1 porci:

Kalorie: 152 kcal
Bílkoviny: 4 g
Tuky: 14 g
Celkové sacharidy: 6 g
Vláknina: 4 g
Čisté cukry: 3 g

B: 19 % – T: 67 % – ČC: 14 %

B = bílkoviny
T= tuky
ČC = čisté cukry

Výživové hodnoty jsou pouze přibližné.

Tento recept je součástí programu Sladký život bez cukru, jehož smyslem je vyřadit z jídelníčku rafinované cukry a používat pouze přirozené zdroje komplexních sacharidů.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.