Hrst vlašských ořechů a čaj z fenyklu
Porce: 2 -- Doba přípravy: 5 minut -- Doba vaření: 10 minut
Suroviny
-
40 g vlašských ořechů
-
1 lžíce fenyklových semínek
-
500 ml vody
Postup přípravy
-
Vlašské ořechy můžete jíst syrové nebo lehce opražené na suché pánvi pro výraznější chuť.
-
Připravte fenyklový čaj: Semínka zalijte vroucí vodou a nechte louhovat 7–10 minut. Poté sceďte.
-
Podávejte čaj s ořechy jako jednoduchou svačinu.
Tipy
-
Alternativa ořechů: Použijte směs semínek (např. slunečnicová a dýňová).
-
Pro jemnější chuť čaje: Přidejte plátek čerstvého zázvoru.
Výživové hodnoty
Celkové hodnoty na 1 porci:
Kalorie: 152 kcal
Bílkoviny: 4 g
Tuky: 14 g
Celkové sacharidy: 6 g
Vláknina: 4 g
Čisté cukry: 3 g
B: 19 % – T: 67 % – ČC: 14 %
B = bílkoviny
T= tuky
ČC = čisté cukry
Výživové hodnoty jsou pouze přibližné.
Tento recept je součástí programu Sladký život bez cukru, jehož smyslem je vyřadit z jídelníčku rafinované cukry a používat pouze přirozené zdroje komplexních sacharidů.