Jak nejlépe uskladnit avokádo?

Správné uskladnění avokáda závisí na jeho zralosti a na tom, kdy ho plánujete použít. Zde je několik tipů. 🥑

1. Nezralé avokádo

  • Uchovávejte při pokojové teplotě (např. na kuchyňské lince).
  • Pokud chcete proces zrání urychlit, vložte avokádo do papírového sáčku spolu s banánem nebo jablkem. Tyto plody uvolňují ethylen, který podporuje zrání.

2. Celé zralé avokádo (připravené k použití)

  • Uchovávejte v lednici. Nízká teplota zpomalí zrání a avokádo vydrží 2–3 dny.

3. Rozkrojené avokádo

  • Ponechejte pecku v avokádu – pomáhá zabránit oxidaci.
  • Zakápněte citronovou nebo limetkovou šťávou a pevně zabalte do potravinové fólie nebo uložte do vzduchotěsné nádoby.
  • Skladujte v lednici a spotřebujte do 1–2 dnů.

4. Zmrazení avokáda

  • Avokádo lze zmrazit, pokud ho plánujete použít do smoothie nebo pomazánek.
  • Rozmixujte dužinu s trochou citronové šťávy, vložte do vzduchotěsného sáčku nebo nádoby a zmrazte. Vydrží až 3 měsíce.

Tímto způsobem zachováte čerstvost a chuť avokáda co nejdéle.

Tagy:

Odebírat novinky

Co vás zajímá?*
Akademie Klopoty, z.s. vám bude zasílat své novinky, dokud se sami neodhlásíte.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.