Cizrnový guláš se špenátem a kurkumou

Porce: 2 -- Doba přípravy: 10 minut -- Doba vaření: 20 minut

Tento pokrm je ideální pro chladné večery a poskytne vám teplo, energii a pocit sytosti.

Suroviny

  • 1 hrnek konzervované cizrny, propláchnuté a okapané
  • 2 hrnky čerstvého špenátu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 hrnky zeleninového vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

  1. Na středním plameni zahřejte v hrnci olivový olej, přidejte kurkumu a nechte ji rozvonět.
  2. Poté přidejte cizrnu, špenát a zeleninový vývar. Přiveďte k varu a nechte mírně probublávat 15–20 minut.
  3. Na závěr dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Tipy

  • Místo kapusty s radostí použijte mangold.

Hormonální a lunární cyklus

  • Podpora hormonů
  • Vyživující fáze cyklu (den 20 až do prvního dne menstruace)

Výživové hodnoty

Celkové hodnoty na 1 porci:

Kalorie: 180 kcal
Bílkoviny: 6 g
Tuky: 9 g
Celkové sacharidy: 17 g
Vláknina: 5 g
Čisté cukry: 12 g

B: 22 % – T: 33 % – ČC: 45 %

B = bílkoviny
T= tuky
ČC = čisté cukry

Výživové hodnoty jsou pouze přibližné.

Tento recept je součástí programu Výživa podle hormonálního a lunárního cyklu na podporu ženského zdraví v každém věku.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.