Jemná luštěninová polévka s červenou čočkou

Porce: 2 -- Doba přípravy: 10 minut -- Doba vaření: 15 minut

Suroviny

  • 80 g červené čočky

  • 1 mrkev

  • 1 cibule

  • 1 stroužek česneku

  • 1 lžíce olivového oleje

  • Špetka kmínu

  • Špetka sušeného libečku nebo majoránky

  • 500 ml zeleninového vývaru nebo vody

  • Sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

  1. Mrkev nakrájejte na tenké plátky, cibuli nadrobno a česnek nasekejte.

  2. V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a česnek a nechte zesklovatět.

  3. Přidejte kmín, nakrájenou mrkev a červenou čočku. Krátce promíchejte.

  4. Zalijte vývarem nebo vodou, přidejte libeček nebo majoránku a přiveďte k varu.

  5. Vařte na mírném plameni cca 15 minut, dokud čočka a mrkev nezměknou.

  6. Polévku dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Tipy

  • Pro krémovější konzistenci: Část polévky rozmixujte a vraťte zpět do hrnce.

  • Pro vyšší sytost: Přidejte hrst vařené rýže nebo quinoy.

  • Alternativa koření: Použijte kari koření pro exotický nádech. 

Hormonální a lunární cyklus

  • Tento recept se hodí pro manifestační a vyživující fázi cyklu.

Vše o tomto přístupu ke stravování je vysvětleno v kurzu Výživa podle hormonálního a lunárního cyklu, spolu s 30denním jídelníčkem.

Výživové hodnoty

Celkové hodnoty na 1 porci:

Kalorie: 164 kcal
Bílkoviny: 6 g
Tuky: 8 g
Celkové sacharidy: 21 g
Vláknina: 6 g
Čisté cukry: 15 g

B: 21 % – T: 28 % – ČC: 52 %

B = bílkoviny
T= tuky
ČC = čisté cukry

Výživové hodnoty jsou pouze přibližné.

Tento recept je součástí programu Sladce bez cukru: 10denní cesta k energii a zdraví, jehož smyslem je vyřadit z jídelníčku rafinované cukry a používat pouze přirozené zdroje komplexních sacharidů.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.