Restovaná zelenina s tofu a bylinkovým dresinkem

Porce: 2 -- Doba přípravy: 10 minut -- Doba vaření: 15 minut

Suroviny

  • 200 g tofu

  • 150 g brokolice

  • 1 mrkev

  • 1 cibule

  • 1 lžíce olivového oleje

  • Špetka soli a pepře

  • 1/2 lžičky tymiánu

Bylinkový dresink:

  • Hrst čerstvého kopru nebo petrželky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Špetka soli
  • 1 lžíce vody

Postup přípravy

  1. Tofu nakrájejte na kostičky, brokolici rozdělte na růžičky, mrkev nakrájejte na tenké plátky a cibuli na proužky.

  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a postupně orestujte zeleninu (začněte s mrkví a cibulí, poté přidejte brokolici a nakonec tofu).

  3. Ochuťte solí, pepřem a tymiánem.

  4. Připravte dresink: Smíchejte najemno nasekané bylinky, citronovou šťávu, olivový olej, vodu a špetku soli.

  5. Podávejte restovanou zeleninu s tofu přelitou bylinkovým dresinkem.

Tipy

  • Pro více chuti: Přidejte špetku uzené papriky nebo chilli.

  • Alternativa tofu: Použijte tempeh nebo bílou fazoli.

  • Pro sytější variantu: Podávejte s rýží nebo quinou. 

Hormonální a lunární cyklus

  • Tento recept se hodí pro manifestační a vyživující fázi cyklu.

Vše o tomto přístupu ke stravování je vysvětleno v kurzu Výživa podle hormonálního a lunárního cyklu, spolu s 30denním jídelníčkem.

Výživové hodnoty

Celkové hodnoty na 1 porci:

Kalorie: 195 kcal
Bílkoviny: 12 g
Tuky: 13 g
Celkové sacharidy: 15 g
Vláknina: 4 g
Čisté cukry: 11 g

B: 33 % – T: 36 % – ČC: 31 %

B = bílkoviny
T= tuky
ČC = čisté cukry

Výživové hodnoty jsou pouze přibližné.

Tento recept je součástí programu Sladký život bez cukru, jehož smyslem je vyřadit z jídelníčku rafinované cukry a používat pouze přirozené zdroje komplexních sacharidů.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.