Restované květákové rizoto s cuketou

Porce: 1 -- Doba přípravy: 5 minut -- Doba vaření: 10 minut

Výživný, nízkosacharidový pokrm plný zeleniny, zdravých tuků a semínek, ideální pro lehký, ale zároveň sytý oběd či večeři.

Suroviny

  • 1 šálek květákové rýže
  • 1/2 šálku nakrájené cukety na kostičky
  • 1/4 šálku strouhané mrkve
  • 1/2 lžíce tamari
  • 1/2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce mandlového másla
  • 1 lžíce konopného semínka
  • 1 lžíce dýňových semínek

Postup přípravy

  1. Na střední teplotě zahřejte sezamový olej na pánvi.
  2. Přidejte květákovou rýži, nakrájenou cuketu a strouhanou mrkev. Restujte 7–10 minut, dokud zelenina nezměkne a květák nezačne zlátnout.
  3. Sejměte z plotny a vmíchejte tamari a mandlové máslo, aby se ingredience rovnoměrně obalily a získaly plnou chuť.
  4. Na talíři posypte konopným a dýňovým semínkem.

Tipy

  • Konopná semínka obsahují vysoký podíl bílkovin. Zdobte až na talíři.
  • Dýňové semínko můžete přidat již při přípravě květákové rýže.

Hormonální a lunární cyklus

  • Ketobiotický styl
  • Obě posilující fáze.

Výživové hodnoty

Celkové hodnoty na 1 porci:

Kalorie: 259 kcal
Bílkoviny: 12 g
Tuky: 17 g
Celkové sacharidy: 20 g
Vláknina: 8 g
Čisté sacharidy: 13 g

B: 29 % – T: 40 % – ČC: 31 %

B = bílkoviny
T= tuky
ČC = čisté cukry

Výživové hodnoty jsou pouze přibližné.

Tento recept je součástí programu Výživa podle hormonálního a lunárního cyklu na podporu ženského zdraví v každém věku.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.