Avokádo s tempehem a olivami
Porce: 1 -- Doba přípravy: 5 minut -- Doba vaření: 5 minut
Nízkosacharidová snídaně s uzeným tempehem, avokádem a olivami, bohatá na zdravé tuky a rostlinné bílkoviny, která vás zasytí a dodá energii.
Suroviny
- ½ avokáda, nakrájeného na plátky
- 80 g uzeného tempehu (opečeného na pánvi)
- 1 lžíce černých nebo zelených oliv (bez pecky, nakrájených na plátky)
- 1 lžíce čerstvého kopru
Postup přípravy
- Na talíř naaranžujte plátky avokáda a uzeného tempehu. Přidejte nakrájené olivy a ozdobte čerstvým koprem.
- Ihned podávejte.
Tipy
- Tempeh se dá použít i syrový.
Hormonální a lunární cyklus
- Ketobiotický styl
- Obě posilující fáze.
Výživové hodnoty
Celkové hodnoty na 1 porci:
Kalorie: 291 kcal
Bílkoviny: 17 g
Tuky: 19 g
Celkové sacharidy: 16 g
Vláknina: 8 g
Čisté cukry: 7 g
B: 40 % – T: 44 % – ČC:16 %
B = bílkoviny
T= tuky
ČC = čisté cukry
Výživové hodnoty jsou pouze přibližné.
Tento recept je součástí programu Výživa podle hormonálního a lunárního cyklu na podporu ženského zdraví v každém věku.