Krémová jáhlová kaše s mandlovým máslem a skořicí

Porce: 2 -- Doba přípravy: 5 minut -- Doba vaření: 15 minut

Suroviny

  • 100 g jáhel

  • 400 ml rostlinného mléka (např. mandlové) nebo vody

  • 2 lžíce mandlového másla

  • 1/2 lžičky skořice

  • Špetka soli

Postup přípravy

  1. Jáhly propláchněte horkou vodou, aby ztratily hořkost.

  2. V hrnci přiveďte rostlinné mléko nebo vodu k varu. Přidejte jáhly a špetku soli.

  3. Vařte na mírném plameni cca 15 minut, dokud jáhly nezměknou a tekutina se nevsákne. Podle potřeby přidejte více tekutiny.

  4. Do hotové kaše vmíchejte mandlové máslo a skořici. Podle chuti můžete přidat i strouhanou citronovou kůru.

  5. Podávejte teplé, případně ozdobené špetkou skořice navíc.

Tipy

  • Pro více bílkovin: Přidejte lžíci konopných semínek.

  • Alternativa mandlového másla: Použijte tahini nebo arašídové máslo.

  • Pro jemnější chuť: Přidejte lžíci kokosového mléka.

Hormonální a lunární cyklus

  • Tento recept se hodí pro manifestační a vyživující fázi cyklu.

Vše o tomto přístupu ke stravování je vysvětleno v kurzu Výživa podle hormonálního a lunárního cyklu, spolu s 30denním jídelníčkem.

Výživové hodnoty

Celkové hodnoty na 1 porci:

Kalorie: 220 kcal
Bílkoviny: 8 g
Tuky: 13 g
Celkové sacharidy: 22 g
Vláknina: 4 g
Čisté cukry: 18 g

B: 21 % – T: 33 % – ČC: 46 %

B = bílkoviny
T= tuky
ČC = čisté cukry

Výživové hodnoty jsou pouze přibližné.

Tento recept je součástí programu Sladce bez cukru: 10denní cesta k energii a zdraví, jehož smyslem je vyřadit z jídelníčku rafinované cukry a používat pouze přirozené zdroje komplexních sacharidů.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.